Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κλασικό γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα

Μερίδες 15
Υλικά
  • 2 Φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου της στιγμής
  • 750 γραμμάρια Γάλα
  • 2 Φακελάκια Ζελέ (Ότι γεύση Θέλετε)
  • 225 γραμμάρια Μπισκότα Πτι-Μπερ
Εκτέλεση
  1. 1. Φτιάχνουμε την κρέμα Άνθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
    3. Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.
    4. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο.
    5. Στρώνουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 35 x 25 εκ. ή σε ένα τετράγωνο 30 x 30 εκ.
    6. Στρώνουμε επάνω στα μπισκότα την μίση κρέμα άνθος αραβοσίτου που έχουμε φτιάξει.
    7. Από πάνω βάζουμε μια δεύτερη στρώση μπισκότων Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
    8. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα.
    9. Κατόπιν, αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ζελέ, που θα πρέπει να έχει αρχίσει να πήζει, αλλά να μην έχει σταθεροποιηθεί.
    10. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες

Διατροφική αξία

Μέγεθος μεριδίων 90

Μερίδες 15


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 134
Θερμίδες απο λίπη 4.24
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 4.24g7%
Κορεσμένα λίπη 2.24g12%
Χοληστερόλη 7mg3%
Νάτριο 60mg3%
Ολικοί Υδατάνθρακες 21g8%
Φυτικές Ίνες 0.42g2%
Σάκχαρα 5.1g
Πρωτεϊνη 3.1g7%

* Οι τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Οι θερμίδες που χρειάζεστε μπορεί να είναι περισσότερες ή λιγότερες ανάλογα τις ανάγκες σας.