Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά από κοτόπουλο

Υλικά
  • 10 πράσινα κολοκυθάκια κατάλληλα για γέμισμα
  • 450 γρ. κιμά από κοτόπουλο
  • 3 γεμάτες κουταλιές ρύζι Καρολίνα
  • 6-7 γεμάτες κουταλιές ρύζι Καρολίνα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • λίγα φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
  • την ψίχα από ένα κολοκυθάκι (από αυτά που θα αδειάσουμε)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 3/4 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά το κολοκυθάκια, κόβουμε το από πάνω μέρος, και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό τους, το οποίο και δεν πετάμε.

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη.

    Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για την γέμιση και τα ζυμώνουμε καλά.
    Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.

    Αν περισσέψει γέμιση, πλάθουμε γιουβαρλάκια, τα οποία θα προσθέσουμε στην κατσαρόλα μας μαζί με τα γεμιστά κολοκυθάκια.

    Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε στον πάτο της την ψίχα από τα κολοκυθάκια.

    Τοποθετούμε από επάνω ένα ένα τα κολοκυθάκια και τα γιουβαρλάκια, και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύψει καλά.

    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγομαγειρευτεί για 35-40 λεπτά.

    Αν η σάλτσα μας φαίνεται αραιή, την δένουμε με λίγο κορν φλάουρ όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.

    Φυσικά μπορούμε να αυγοκόψουμε το φαγητό μας αν θέλουμε, εγώ προτιμώ να το αφήνω λεμονάτο για πιο ελαφρύ.

    Καλή επιτυχία!