Πλένουμε καλά το κολοκυθάκια, κόβουμε το από πάνω μέρος, και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό τους, το οποίο και δεν πετάμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για την γέμιση και τα ζυμώνουμε καλά.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.
Αν περισσέψει γέμιση, πλάθουμε γιουβαρλάκια, τα οποία θα προσθέσουμε στην κατσαρόλα μας μαζί με τα γεμιστά κολοκυθάκια.
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε στον πάτο της την ψίχα από τα κολοκυθάκια.
Τοποθετούμε από επάνω ένα ένα τα κολοκυθάκια και τα γιουβαρλάκια, και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύψει καλά.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγομαγειρευτεί για 35-40 λεπτά.
Αν η σάλτσα μας φαίνεται αραιή, την δένουμε με λίγο κορν φλάουρ όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
Φυσικά μπορούμε να αυγοκόψουμε το φαγητό μας αν θέλουμε, εγώ προτιμώ να το αφήνω λεμονάτο για πιο ελαφρύ.
Καλή επιτυχία!