Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μους σοκολάτας με γιαούρτι με τριμμένα μπισκότα

Υλικά
  • 140 γρ. πτι μπερ, τριμμένα ή γεμιστά μπισκότα με φράουλα ή λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 40 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή μπιτερ
  • 150 γρ. γάλα
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 0%
  • • Κακάο
Εκτέλεση
    • Λιώνετε το βούτυρο
    • Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύετε πολύ καλά με το βούτυρο
    • Κομματιάζετε την σοκολάτα σε μεγάλο μπολ και προσθετέ το ζεστό γάλα, τα αφήνετε για 5 λεπτά και μετά ανακατεύετε καλά να λιώσουν οι σοκολάτες.
    • Στην συνέχεια προσθέτετε το στραγγιστό γιαούρτι στις λιωμένες σοκολάτες και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.

      Το στήσιμο μπορεί να γίνει είτε σαν τούρτα ή σε ποτηράκια

      Αν το κάνουμε τούρτα χρησιμοποιήστε ένα τσέρκι ή ένα ταψάκι που ανοίγει από το πλάι τοποθετούμε πρώτα το μπισκότο σαν βάση και το στρώνουνε να γίνει ίσιο, στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με την σοκολάτα και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν είναι να το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με κακάο και μπορούμε να προσθέσουμε  φράουλες κομμένες.

      Αν το βάλουμε σε ποτήρια, μοιράζουμε το υλικό  σε ποτήρια πρώτα βάζουμε το  τριμμένο μπισκότο μετά το μείγμα της σοκολάτας και ξανά μπισκότο και ξανά το μείγμα της σοκολάτας. Όταν είναι να το σερβίρουμε μπορούμε πάλι να πασπαλίσουμε από πάνω με κακάο και να βάλουμε κομμένα φρούτα.