Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σοκολατένιο κέικ χωρίς λακτόζη και γλουτένη

Υλικά
  • 200 γρ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  • 200 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. κακάο
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • 6 αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη, στην συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μπεικιν παουντερ, το κακάο και το αλεύρι αμυγδάλου και τις βανίλιες και στο τέλος προσθέτουμε τους χουρμάδες του οποίους τους έχουμε αφήσει για 20 λεπτά σε ζεστό νερό να φουσκώσουν και τους πολτοποιούμε στο μίξερ. Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Παίρνουμε μια μικρή φόρμα 20 εκατοστά και στρώνουμε στο ταψάκι μια λαδόκολλά λίγο μεγαλύτερη από την διάμετρο του ταψιού. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά . Το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες για να μπορέσουμε να το κόψουμε σε κομμάτια, αλλιώς αν θέλουμε να το καταναλώσουμε ζεστό το σερβίρουμε με το κουτάλι.