Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τυρόπιτα

Υλικά
  • 500 γρ φύλλα κρούστας
  • 500 γρ τυρί φέτα
  • 125 γρ λιωμένο φυτικό βούτυρο
  • 1 σόδα 330 ml
  • 2 κ.σ. σούπας σουσάμι
  • 4 αυγά
  • 1 χτυπημένο αυγό για την επιφάνεια
  • 250 γρ τυρί φέτα
  • • Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση
  1. • Σε έναν μπολ θρυμματίζουμε το τυρί και προσθέτουμε τα 4 αυγά και ανακατεύουμε καλά. • Παίρνουμε το ταψί και το βουτυρώνουμε καλά. • Χωρίζουμε τα φύλλα σε 6 και 6. • Λαδώνω με ένα πινέλο το κάθε φύλλο κρούστας και το σουρώνω και το στρώνω στον πάτο του ταψιού έτσι κάνω και για τα υπόλοιπα φύλλα έτσι ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος του ταψιού στην συνέχεια προσθέτω την γέμιση και με τον ίδιο τρόπο τοποθετώ τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από την γέμιση. • Στην συνέχεια περνάω με το αυγό το χτυπημένο αυγό, χαράζω την πίτα σε κομμάτια και προσθέτω την σόδα όλη σιγά σιγά και πασπαλίζω από επάνω με το σουσάμι • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 55 λεπτά