Σπιτικά κουλούρια με ελιές, γραβιέρα και σουσάμι
Σπιτικά κουλούρια με ελιές, γραβιέρα και σουσάμι
Υλικά
Για την Ζύμη
Για το Πασπάλισμα
Εκτέλεση
-
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά, τη μισή ποσότητα από το αλεύρι, τη γραβιέρα, τις ελιές, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Ραντίζουμε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 70 γρ. και τα πλάθουμε σε σχήμα κουλουριού.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα κουλούρια.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε 200 γρ. νερό με το μέλι μέχρι να διαλυθεί καλά.
- Βουτάμε κάθε κουλούρι στο μείγμα νερού και μελιού και μετά τα καλύπτουμε με αρκετό σουσάμι.
- Τοποθετούμε τα κουλούρια σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε τα κουλούρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε τα κουλούρια να κρυώσουν λίγο και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Διατροφική αξία
Μέγεθος μεριδίων 70γρ
Μερίδες 18
- Ποσότητα ανά μερίδα
- Θερμίδες 196
- Θερμίδες απο λίπη 9.62
- % Ημερήσια Τιμή *
- Νάτριο 153.15mg7%
- Ολικοί Υδατάνθρακες 21.19g8%
- Φυτικές Ίνες 1.12g5%
- Πρωτεϊνη 6.17g13%
* Οι τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Οι θερμίδες που χρειάζεστε μπορεί να είναι περισσότερες ή λιγότερες ανάλογα τις ανάγκες σας.