Μπακαλιαροκεφτέδες στον φούρνο με σκορδαλιά
Μπακαλιαροκεφτέδες στον φούρνο με σκορδαλιά
Υλικά
Υλικά για τους μπακαλιαροκεφτέδες
Υλικά για την σκορδαλία
Εκτέλεση
-
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια τις ντομάτες και τον μπακαλιάρο, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει…Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο και το σκόρδο και ”ζυμώνουμε” με τα χέρια πάντα…Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το ούζο, το αλεύρι, το κορνφλάουρ, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα για να δέσουν τα υλικά μας καλύτερα.
- Ψήστε στους μπακαλιαροκεφτέδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σε προ θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό
- Στο multi ρίχνουμε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια. Τα υλικά δε είναι με ακρίβεια...δηλαδή παίζει ρόλο πόσο δυνατή ή αλμυρή ή ξιδάτη την θέλετε. Θα πρότεινα να την δοκιμάζετε καθώς την φτιάχνετε .
- Εγώ κάθε φορά την δοκιμάζω και έχω απλά σημειώσει αυτές τις ποσότητες μόνο και μόνο για να θυμάμαι περίπου τα ποσοστά του κάθε υλικού.
Note
Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ιχνοστοιχεία (κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και νιασίνη) και φτωχό σε λιπαρά. Το μουρουνέλαιο που περιέχει είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, D και Κ και σε λιπαρά ω-3.
Η σκορδαλιά είναι ένα συνοδευτικό πιάτο που μοιάζει με πουρέ στην ελληνική κουζίνα το οποίο φτιάχνεται αναμιγνύοντας λιωμένο σκόρδο με μια παχύρρευστη βάση. Πολλές μελέτες αναφέρουν την προστασία που προσφέρει η κατανάλωση σκόρδου στα αγγεία μας.