Υπηρεσίες

facebook instagram

Diet Antinou

Φασκόμηλο:Η θεραπευτικές του Ιδιότητες

Το φασκόμηλο ή φασκομηλιά, είναι ένα βότανο που ανήκει στο γένος των Αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών Ελελίφασκος (Salvia). Στα αγγλικά η κοινή του ονομασία είναι sage, ή garden sage, ή common sage.

Το φασκόμηλο είναι πολυετές, θαμνώδες, με πολυάριθμα κλαδιά, ύψους μέχρι μισό μέτρο, και βρίσκεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας κυρίως σε ξηρούς και πετρώδεις τόπους.

Το φασκόμηλο είναι ένα βότανο με πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες.

  • Χρησιμοποιείται για πεπτικά προβλήματα, όπως απώλεια όρεξης, αέρια, πόνος στο στομάχι, διάρροια, φούσκωμα και καούρα.
  • Επίσης, χρησιμοποιείται για την μείωση της υπερπαραγωγής ιδρώτα και σάλιου.
  • Ενάντια σε κατάθλιψη, απώλεια μνήμης και νόσο Αλτσχάιμερ¹.
  • Οι γυναίκες χρησιμοποιούν φασκόμηλο για να μειώσουν
  • τους πόνους της εμμήνου ρύσεως,
  • να διορθώσουν την υπερβολική ροή γάλακτος κατά τη διάρκεια του θηλασμού
  • να μειώσουν τις εξάψεις κατά την εμμηνόπαυση.
  • Επίσης, το φασκόμηλο εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα για την αντιμετώπιση του έρπητα στο στόμα, την ασθένεια των ούλων, τον πονόλαιμο, την φλεγμονή σε λαιμό, γλώσσα, ή ρινικές οδούς.

Το φασκόμηλο περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών και βιταμινών. Ωστόσο, δεδομένου ότι συνήθως καταναλώνεται σε πολύ μικρές ποσότητες, δεν αποτελεί μεγάλη πηγή θερμίδων, υδατανθράκων, πρωτεϊνών, ή φυτικών ινών.

Παρόλα αυτά, πρέπει να γίνεται προσεκτική χρήση του φασκόμηλου, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις δηλητηρίασης από υπερβολική κατανάλωση.

 

Προέλευση:

(1) Φασκόμηλο: Ιδιότητες, πιθανά οφέλη και κίνδυνοι για την υγεία – Τι να …. https://www.iatropedia.gr/diatrofi/faskomilo-idiotites-pithana-ofeli-kai-kindynoi-gia-tin-ygeia-ti-na-prosechete-panta/147753/.

(2) Φασκόμηλο: Θεραπευτικές ιδιότητες και τρόπος χρήσης. https://enallaktikidrasi.com/2016/04/faskomilo-idiotites-xrisi/.

(3) Φασκόμηλο: Ιδιότητες, Παρενέργεις, Οφέλη, Συνταγές, Αγορά. https://yourspecialday.gr/%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%BF/.

Post a Comment

Κλείσε Ραντεβού
Κλείσε Ραντεβού