Υπηρεσίες

facebook instagram

Diet Antinou

Χάστε βάρος ενώ κοιμάστε!

Αυτό είναι το πόσο πρέπει να κοιμάστε τη νύχτα για να χάσετε βάρος

Εκτός από την άσκηση και τη διατροφή, ο ύπνος επηρεάζει και τη σιλουέτα σας. Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο να γίνετε υπέρβαροι. Ένας καλός ύπνος, με τη σειρά του, προάγει την απώλεια λίπους.

Όσον αφορά την απώλεια βάρους, οι περισσότεροι άνθρωποι εξετάζουν πρωτίστως τον συνδυασμό άσκησης και υγιεινής διατροφής . Αυτό είναι φυσικά απολύτως αλήθεια – αλλά δεν πρέπει να αγνοήσουμε ένα άλλο σημαντικό στοιχείο.

Ο καλός ύπνος είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τις διαδικασίες στο σώμα – ο οργανισμός αναγεννάται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένας καλός ύπνος μπορεί επίσης  να υποστηρίξει την απώλεια λίπους .

Ο ύπνος υποστηρίζει τον εγκέφαλο

Μετά από έναν καλό βραδινό ύπνο, θα νιώσετε ξεκούραστοι το επόμενο πρωί, κάτι που βελτιστοποιεί την απόδοση του εγκεφάλου και βελτιώνει τη συναισθηματική ευεξία και τη σωματική υγεία.

Ενώ κοιμάστε, ο εγκέφαλος σχηματίζει νέες συνδέσεις, οι οποίες ωφελούν τη μνήμη και τη δημιουργικότητα.

Αλλά ο ύπνος επιδιορθώνει επίσης την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Μια ανεπάρκεια μπορεί επομένως να οδηγήσει σε καρδιακές και νεφρικές παθήσεις και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ο ύπνος ρυθμίζει τις ορμόνες

Ο βραδινός ύπνος βοηθά επίσης στην εξισορρόπηση των ορμονών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις ορμόνες γκρελίνη και λεπτίνη, οι οποίες ελέγχουν την πείνα και το αίσθημα κορεσμού.

Εάν δεν κοιμάστε αρκετά, τα επίπεδα γκρελίνης αυξάνονται ενώ τα επίπεδα λεπτίνης πέφτουν. Αυτό σας κάνει να αισθάνεστε πιο πεινασμένοι την επόμενη μέρα, με αποτέλεσμα να τρώτε περισσότερο από όσο πραγματικά χρειάζεστε.

Η αυξητική ορμόνη, η οποία διεγείρει την ανάπτυξη των μυών , παράγεται επίσης κατά τη διάρκεια του ύπνου . Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική όχι μόνο για άτομα που θέλουν να χτίσουν μυϊκή μάζα. Προωθεί την ανάπτυξη στην παιδική ηλικία και βοηθά στη διατήρηση.

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάστε για να χάσετε βάρος;

Πόσο λοιπόν χρειάζεται να κοιμάστε για να χάσετε βάρος μακροπρόθεσμα; Οι ειδικοί συνιστούν να κοιμάστε περίπου επτά με εννέα ώρες κάθε βράδυ.

Αυτή η χρονική περίοδος είναι κρίσιμη για να αποφευχθεί η κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία διαφορετικά μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε έλλειψη άσκησης και έλλειψη κινήτρων.

 

Ένας ξεκούραστος ύπνος μπορεί επίσης να σας αποτρέψει από  το να χρειάζεται να παίρνετε έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας , κάτι που μπορεί να διαταράξει τον κιρκάδιο ρυθμό σας και να επηρεάσει αρνητικά την απελευθέρωση σημαντικών ορμονών. Λέξη-κλειδί: λαχτάρα .

Πώς να βελτιώσετε τον ύπνο σας

  • Για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, θα πρέπει να αποκτήσετε τη συνήθεια μιας σταθερής ρουτίνας πριν τον ύπνο.
  • Αερίστε καλά την κρεβατοκάμαρα.
  • Φροντίστε να μην καταναλώνετε καφεΐνη το απόγευμα και το βράδυ.
  • Αποφύγετε τα υπερβολικά λιπαρά τρόφιμα και το αλκοόλ.

Post a Comment

Κλείσε Ραντεβού
Κλείσε Ραντεβού