Υπηρεσίες

facebook instagram

Diet Antinou

Β12: για μνήμη… ελέφαντα!

Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 προστατεύουν τον εγκέφαλο και βελτιώνουν τη λειτουργία της μνήμης. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, εκείνοι που είχαν χαμηλότερα επίπεδα της βιταμίνης αντιμετώπιζαν 6 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο συρρίκνωσης του εγκεφάλου τους σε σχέση με όσους είχαν υψηλά επίπεδα Β12.
Στη μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Neurology»,συμμετείχαν συνολικά 107 υγιείς εθελοντές, ηλικίας 61-87 ετών, οι οποίοι ήταν υπό παρακολούθηση για ένα διάστημα πέντε ετών.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης, η οποία εντοπίζεται στο κρέας και το ψάρι, αποτελούν κοινό πρόβλημα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, γεγονός που συνδέεται με τη σταδιακή απώλεια της μνήμης και την άνοια.
Αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσει κανείς τις πιθανότητες εμφάνισης άνοιας είναι:
• η συχνή άσκηση,
• το ισορροπημένο διαιτολόγιο
• η αποχή από το κάπνισμα

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να πραγματοποιούνται τακτικά εξετάσεις για την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της χοληστερίνης. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα της μελέτης ανοίγουν νέους ορίζοντες στην κατανόηση του ρόλου της Β12 για τον εγκέφαλο, καθώς φαίνεται ότι η συρρίκνωση του εγκεφάλου ενδεχομένως να επηρεάζεται από ό,τι τρώμε

Κλείσε Ραντεβού
Κλείσε Ραντεβού